تبیان، دستیار زندگی
رادیوفرکانسی از روش های جدید جوانسازی پوست است. این روش عوارض جراحی را ندارد و پس از آن بیمار سریعا...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

برداشتن خال و جوانسازی پوست با رادیوفرکانسی


رادیوفرکانسی از روش های جدید جوانسازی پوست است. این روش عوارض جراحی را ندارد و پس از آن بیمار سریعا به کار خود برمی گردد و برای همه انواع پوست ها قابل انجام است.


جوانسازی پوست با رادیوفرکانسی

امروزه رادیو فقط صدا نیست! بلکه سیستم های رادیوفرکانسی ( (Radio Frequencyبا گسترش روز افزون خود در رشته های مختلف پزشکی حرف های زیادی برای گفتن دارند.

باید اذعان داشت سیستم های رادیوفرکانسی پیشرفته، امکان انجام اعمال زیبایی پوست را به صورت سرپایی، بدون خونریزی و بدون اسکار (جای زخم) در کوتاه‌ترین زمان فراهم می کنند. ضمناً به علت این که هزینه این دستگاه ها از دستگاه های لیزر کمتر می باشد، قیمت امواج آن نیز بسیار ارزان‌تر و به صرفه تر است و عوارض احتمالی لیزر را نیز ندارند.

برداشتن خال ها با رادیوفرکانسی

مواقعی که هدف از برداشتن خال، فقط زیبایی است، دستگاه رادیوفرکانسی که RF هم نامیده می شود بسیار مفید است. می توان از این دستگاه برای برداشتن ضایعات هم سطح یا برجسته پوست کمک گرفت، بدون این که اسکاری بر جای بگذارد.

به دنبال برداشتن خال با RF  یا لیزر محل آن ابتدا قرمز و سپس صورتی شده و در عرض 3 تا 4 هفته، رنگ صورتی کم رنگ و به تدریج محو می شود.

اگر خال به طریقه جراحی برداشته شود، برای جلوگیری از عود آن، جراح سعی می کند که علاوه بر خال، حاشیه ای از بافت ظاهرا سالم را نیز بردارد.

در مواردی که از دستگاه های لیزر، رادیوفرکانسی یا کوتر جهت برداشتن خال استفاده می شود نیز احتمال عود خال وجود دارد که در این صورت لازم است مجدداً خال عود کرده برداشته شود.

رادیوفرکانسی و جوانسازی پوست

رادیوفرکانسی از روش های جدید جوانسازی پوست است. این روش عوارض جراحی را ندارد و پس از آن بیمار سریعا به کار خود برمی گردد و برای همه انواع پوست ها قابل انجام است.

این روش عوارض لیزر را نیز ندارد.

در حال حاضر روش های متعددی برای درمان چین و چروک پیشنهاد می شود.

در رادیوفرکانسی که از طریق ایجاد حرارت در درم (لایه میانی پوست)، نتیجه دلخواه به دست می آید، حرارت مناسب به بافت‌های پیوندی عمیق درم می رسد، در حالی که این حرارت در اپیدرم پراکنده و کم بوده و امکان ترمیم سریع اپیدرم وجود دارد

در انواع پیشرفته، جریان متناوب گرما به درم می رسد.

سازمان غذا و داروی امریکا (FDA) هم روش جوانسازی پوست از طریق رادیوفرکانسی را تائید کرده است.

تفاوت رادیوفرکانسی با دستگاه های لیزر جوان‌سازی پوست این است که آن را بدون محدودیت می توان در همه افراد با انواع رنگ های پوست انجام داد و تاثیر جوان‌سازی آن طولانی‌مدت است و بسته به تشخیص پزشک و نیاز پوست می توان جریان یک قطبی (thermage) را در سطح پوست یا جریان دو قطبی (accent) را در عمق‌های مختلف پوست تاباند.

دستگاه رادیوفرکانسی برای پوست

نحوه تاثیر رادیوفرکانسی

ترماژ یا رادیوفرکانسی، یک نوع فناوری است که از عمل حرارت و سرد کردن، برای کشیدن پوست و کم کردن چین و چروک آن استفاده می‌کند.

لایه میانی پوست یا درم، از پروتئین‌های کلاژنی تشکیل می‌شود که به صورت لایه‌های موازی از رشته‌هایی به نام فیبریل تشکیل شده اند. فیبریل ماده زمینه‌ای را به وجود می‌آورد که پوست را محکم و کشیده نگه می‌دارد. طی پیرشدن، لایه‌های فیبریل شل می‌شوند و نظم و ترتیب آن ها به هم می ریزد و در نتیجه پوست، شل و آویزان می‌شود.

در روش ترماژ، بدون آن که لایه بیرونی یا اپیدرم آسیب ببیند، لایه درم حرارت داده می‌شود. به این شکل که انرژی به شکل امواج رادیویی از دستگاه ترماژ به بافت درم منتقل می‌شود. پس از دریافت حرارت توسط درم، فیبریل‌های کلاژن گسیخته می‌شوند و سپس منقبض و ضخیم می‌شوند، در نتیجه لایه پوستی زیر آن سفت و کشیده می‌شود.

پس از التیام، لایه‌های فیبریل دوباره شکل می‌گیرند و کلاژن جدید تشکیل می‌شود و این پدیده، پوست را سفت و کشیده‌تر می‌کند.

بلافاصله پس از انجام ترماژ، ممکن است تا حدی سفت شدن پوست قابل رویت باشد، ولی اثرات کامل آن، احتمالا تا چند هفته و حداکثر تا شش ماه آینده ظهور خواهد کرد.

رادیوفرکانسی بایستی با فاصله مشخصی از زمان تزریق بوتاکس یا ژل تحت نظر پزشک انجام گیرد

مزیت روش رادیوفرکانسی

مزیت این روش عدم نیاز به دوره طولانی نقاهت (مراقبت و بهبودی) است.

در حین استفاده از رادیوفرکانسی احساس گرم شدن، بعد از چند دقیقه از بین می رود. اکثر افراد این گرما را به خوبی تحمل می کنند و نیاز به بی‌حسی ندارد.

جوانسازی پوست با رادیوفرکانسی

موارد ممنوعیت استفاده

در بیماران کلاژن واسکولار و همچنین بیماران قلبی شدید و یا بیماری های شدید مثل سرطان، زنان باردار یا شیرده و یا کسانی که مارکرهای الکتریکی مثل پیس میکر قلبی و یا قطعات فلزی مثل ایمپلنت در ران و غیره دارند نباید از روش رادیوفرکانسی استفاده کنند.

همچنین رادیوفرکانسی بایستی با فاصله مشخصی از زمان تزریق بوتاکس یا ژل تحت نظر پزشک انجام گیرد.

نکات لازم

- فرد می تواند بلافاصله بعد از استفاده از این روش، به زندگی عادی برگردد، اما بهتر است از ضد آفتاب استفاده کرده و 48 ساعت در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرد.

- بعد از درمان از یک مرطوب کننده همچون ژل آلوئه را استفاده نماید.

- تا 48 ساعت بعد، از مرطوب کننده و ضد آفتاب استفاده نماید.

- 48 ساعت قبل و بعد از رادیوفرکانسی از ترکیبات لایه بردار استفاده ننماید.

- تا 48 ساعت از سونا و محیط گرم استفاده نکند.

- برای گرفتن نتیجه بهتر، روزانه حداقل 8 لیوان آب بنوشد.

- قرمزی و داغی ممکن است تا 24 ساعت بعد از درمان ادامه یابد.

- احساس خشکی پوست در 12 ساعت اول درمان ممکن است، که در عرض 48 ساعت برطرف می گردد.

فرآوری: معصومه آیت اللهی

بخش سلامت تبیان


منابع:

دکتر احمد قنبری

دكتر مریم خباززاده

دکتر عامری

مطالب مرتبط:

مطالب کامل و جامع درباره سلامت و بیماری های پوست

کشیدن پوست برای جوان‌سازی آن

روش ‌های رفع چین و چروک چهره

لیزر و كاربرد آن در بیماری های پوستی

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.